Професійне проектування та монтаж вентиляції у ресторані – де замовити у Києві?
Хороша вентиляція у місцях громадського харчування та скупчення людей – запорука комфортного відпочинку для відвідувачів та зручної роботи для персоналу. Тим не менш, багато власників все ж таки недооцінюють важливість проектних робіт у цьому напрямку. Навіщо ж потрібна якісна розробка та монтаж обладнання для провітрювання:
- правильне налаштування потоків циркуляції повітря сприятиме підтримці оптимальної температури в приміщенні. Це означає меншу витрату на опалення/охолодження та в результаті значну економію коштів власника
- встановлення вентиляції в ресторані допоможе уникнути неприємних запахів, що доносяться з кухні в процесі термічної обробки та приготування їжі, а також забезпечить чистоту повітря в цілому
- забезпечення безпечного середовища для співробітників та відвідувачів – якісні вентиляційні системи нівелюють шкідливі виробничі фактори, а також допомагають очистити повітря від несприятливих бактеріальних та вірусних сполук (що дуже актуально у період сезонних захворювань та масових пандемій)
- хороша вентиляція перед скиданням відпрацьованого повітря проводить його очищення, таким чином професійна вентиляція кухні ресторану – це турбота про навколишнє середовище та екологію.
ІК Клімаінвест (Київ) – це компанія повного циклу з надання послуг проектування та монтажу обладнання для вентиляції, опалення та кондиціювання. Наша спеціалізація – житлові та виробничі приміщення будь-якої складності та величини. Проводимо попередній аналіз та розрахунок з урахуванням побажань замовника, а також запропонуємо найоптимальніші та найсучасніші технології індивідуально для Вашого ресторану. Замовити різні пристрої для вентиляції можна в Києві або в будь-якому іншому регіоні України. Ми забезпечуємо дистанційне та очне консультування безкоштовно! При необхідності відділ логістики організує швидку доставку обладнання до будь-якого міста України у стислий термін.
Встановлення припливно-витяжної системи вентиляції в ресторан під ключ – особливості впровадження та монтажу
Будь-яка вентиляційна мережа має якісно виконувати функцію очищення повітря у приміщенні. Для категорії приміщень громадського харчування вимоги до допустимих навантажень обладнання пред'являються підвищені внаслідок наявності об'єктивних причин:
- Повинна бути ідеальна ізоляція повітряних потоків залу для відвідувачів від місць розташування кухні, санвузлів та виробничо-складських територій (в т.ч. холодильних камер та кімнат).
- Постійне здійснення процесів, пов'язаних із виділенням теплоти, вологи, диму, специфічних запахів.
- Необхідність встановлення комплексної (роздільної) системи припливно-витяжної вентиляції для приміщень з кількістю посадкових місць більше 50 (для невеликих ресторанів підійде обладнання із загальним припливом).
Сучасна вентиляція з рекуперацією ресторану враховує всі особливості функціонування таких закладів. А обладнання з додатковою рекуперацією економить бюджет на опалення та електроенергію. Дані технології провітрювання ідеально підходять для утримання тепла та забезпечення припливу свіжого повітря в холодну пору року без тепла. За рахунок чого це відбувається? Відповідь проста - рекуперація має на увазі звичайний обмін теплом між припливним (новим) та витяжним (відпрацьованим) повітрям. Таким чином, немає втрати тепла.
Перед тим, як замовити встановлення та монтаж системи вентиляції для ресторану, кожен власник повинен знати, що впровадження єдиної мережі повітровідводів для залу та кухні – неприпустимо. І тим більше непрофесійно встановлювати загальну систему припливу для всієї території (включаючи санвузли, виробничі та технологічні приміщення). Вентиляція для кухні ресторану повинна здійснюватися окремо згідно з нормативними документами. Постійний обмін гарячих повітряних потоків кухні та прохолоднішого повітря із зали – це ідеальні умови для виникнення конденсації, а значить і суттєвого ризику утворення плісняви, грибка у приміщеннях.
На санвузли та території з великими перепадами температур також потрібні окремі механізми провітрювання.
Скільки коштує витяжна вентиляція в ресторані в Україні?
Загальний цінник на вентиляційну систему складається з кількох значних позицій і за його визначенні слід врахувати такі значущі чинники:
- Функціональне призначення приміщення (зал, кухня, ресторан)
- Тип вентиляційного обладнання (витяжне/припливне/припливно-витяжне)
- Яка площа приміщення (ми можемо безкоштовно провести розрахунок вентиляції кухні ресторану для будь-яких площ – 100, 200, 500 м2 тощо)
- Необхідність монтажу та встановлення системи нашими фахівцями – ця послуга оплачується окремо
Вартість робіт та обладнання залежить також від комплектації. У стандартний комплект входить сама машина, відведення повітря, комплекс перехідників і адаптерів, регулятор швидкості та інші обов'язкові елементи. Якщо Вам необхідна розширена вентиляція для ресторану, ціна її змінюватиметься в залежності від комплектації. Коригування вартості відбудеться також у разі наявності технічних особливостей та складнощів самого приміщення. За запитом ми також надаємо зовнішні дизайнерські ґрати від будь-яких, вказаних Вами виробників.
Припливно-витяжна вентиляція в ресторані ціна якої включає проектування та монтаж буде вищою, ніж вартість стандартного набору обладнання. Однак, безперечно, що її ефективність швидко окупить витрати.
На монтаж, здійснений нашими фахівцями, надається повна гарантія.